GÜNEYSİ
Hızlı Teklif

İnsansız ''Mini Kara Araçları'' Sahneye Çıktı

En Uygun ve En Ucuz Sigortanın Adresi Güney Sigorta

İnsansız ''Mini Kara Araçları'' Sahneye Çıktı

İnsansız ''Mini Kara Araçları'' Sahneye Çıktı

Türkiye'nin son dönemde savunma sanayisinde üretimine başlama kararı aldığı hafif insansız kara araçlarının ilk görüntüleri ortaya çıktı.

Türkiye'nin son dönemde savunma sanayisinde üretimine başlama kararı aldığı hafif insansız kara araçlarının ilk görüntüleri ortaya çıktı.


Türk Ordusu'nun son dönemde kendi içinde üretim ve yerli savunma sanayisini geliştirme çalışmaları bir çok yerli silahın ve aracın tasarlanması, projelendirilmesi ve üretilmesine zemin hazırladı. Bu çerçevede güvenlik güçlerinin ihtiyacı ve talebi doğrultusunda hafif insansız kara araçları tasarlandı ve üretimi için ilk adımlar atıldı.

İNSANSIZ KARA ARAÇLARININ BOYUTLARI BELLİ OLDU

Hafif insansız kara araçları 3 ayrı seviyede kullanılmak üzere tasarlandı. Birinci seviyedeki araçların kullanım amacı keşif ve gözlem olmak üzere, uzaktan kumanda edilebilecek türden tasarlandı. Ağırlığı ise 1 kilogramı geçmecek şekilde ayarlandı. İkinci seviye araçların görev kapsamı ise ilk seviyeye göre yine keşif ve gözlem kabiliyeti olmakla beraber 3 kilogram civarında yük taşıyabilen arazilerde, toprak yollarda, mağaralarda kritik noktalarda kullanılacak şekilde tasarlandı. İlk seviyeye ek olarak bu seviyedeki araçlara merdiven çıkabilme kabiliyeti eklendi. Üçüncü kademedeki araçlar ise ilk iki seviyenin görevlerini yapabilmekle beraber daha geniş coğrafyalara hakim olabilme, operasyon öncesi gözlem ve risk raporu oluşturabilme kabiliyetleriyle güçlendirildi. Bu sınıftaki cihazların ağırlığının ise 6 kilogramı geçmeyeceği belirtildi.

FİRMALARLA ANLAŞMALAR İMZALANDI

Araçların üretimi ve seviyeleriyle alakalı Zırhlı Taktik Araç-2 Projesi adı verilen bu proje için Elektroland Savunma AŞ, Esetron Ltd. Şti. Altınay AŞ ile HOYTEK Ltd. Şti. şirketleriyle anlaşmalar imzalandı.

ARAÇLAR TANITILDI

Birinci ve ikinci sınıf hafif insansız kara araçları için ön tanıtım gerçekleştirildi. Tanıtımı ASELSAN ve SSB işbirliği neticesinde araçların uygun şartlarda denenebilmesi için test alanı oluşturuldu. Araçlar gerçeğine uygun görüntüleriyle uygun test alanlarında ilgili birimlerce tanıtıldı.


Yorum Yapın